Een laadpaal thuis installeren? Bij wie je terechtkunt

Een elektrische auto wordt steeds vaker aangeschaft, omdat veel mensen milieuvriendelijker willen rijden en flink willen besparen op de brandstofkosten. Je kunt het voordeel maximaliseren als je een laadpaal thuis laat installeren. Je kunt een EV ook aan een openbare laadpaal of langs de snelweg bij een snellader opladen, maar dit zijn in de basis vrij prijzige methodes om de auto weer op te laden. Wil jij ook een laadpaal thuis installeren, maar je weet niet bij wie je terechtkunt? In onze blog vertellen we hoe je dit aanpakt.

Maximaliseer je kostenbesparing

Je kunt op steeds meer plekken de elektrische auto opladen. Steeds meer speciale parkeerplaatsen verschijnen in de wijken terwijl benzinestations ook investeren in het plaatsen van snelladers. Daarnaast creëren veel fabrikanten van EV’s hun eigen laad parken die verspreid over Nederland liggen. Openbare en gedeelde laadpalen hebben wel nadelen. Zoals de beschikbaarheid en de hoge kosten. Wanneer parkeerplaatsen of palen bezet zijn moet je wachten tot iemand klaar is met laden en de auto weer weghaalt terwijl je ook meer betaalt voor het opladen dan wanneer je de auto thuis oplaadt. 

Het tarief van het stroomverbruik van openbare laadpalen zijn relatief hoog. De kosten kunnen aardig oplopen als je de laadpalen vaak gebruikt. De hoge tarieven hebben niet alleen te maken met de energieprijzen, maar je betaalt ook voor het onderhoud van de paal. Het laden langs de snelweg is veruit de duurste methode om een EV weer op te laden. Dus een laadpaal thuis installeren is een slim idee!

Een laadpaal thuis installeren? Je hebt voldoende keuze!

Dat de laadpaal thuis een goede investering is moge duidelijk zijn en het grote voordeel is natuurlijk dat je veel minder betaalt voor het stroomverbruik. Helemaal als je een contract met een vast tarief hebt of zelf energie opwekt door middel van zonnepanelen. Toch moet je controleren of een laadpaal thuis installeren wel mogelijk is. Je hebt namelijk eigen terrein nodig, een oprit of een plek waar je de auto makkelijk kwijt kunt en natuurlijk moet je ook controleren of je jouw terrein mag aanpassen. Je hebt misschien een vergunning van de gemeente nodig. Daarnaast moet je er ook goed opletten dat de laadpaal geschikt is voor de stroomvoorziening.

Laadpaal thuis installeren? Welke opties zijn er?

Wanneer je de plek op het eigen terrein hebt kun je een laadpaal thuis installeren. Wanneer je een carport of een garage hebt, kun je ook nog eens kiezen uit bijvoorbeeld verschillende soort Wallboxes. Die je aan de muur bevestigt. Deze laadpalen nemen veel minder ruimte in beslag dan de conventionele laadpalen. Je hebt ook keuze uit verschillende opties. Misschien heb je wel een laadpaal nodig waarmee je meerdere elektrische apparaten en voertuigen kunt voeden en wil je een exemplaar die je met het internet kunt verbinden. Zodat je via de app jouw stroomverbruik kunt inzien en waarmee je de laadpaal kunt ontgrendelen. Er zijn ook slimme laadpalen die zelf kunnen bepalen wanneer ze het voordeligst de auto kunnen opladen en kunnen beoordelen of het laden van de auto wel nodig is. Daar voorkom je onnodige energiekosten mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *