Borobudur

Het bezoeken van de Borobudur tempel 

Het kan zomaar gebeuren dat je deze tekst leest omdat je een vakantie naar Java op de planning hebt staan. Als je dan een beetje op mij lijkt, ga je voor vertrek alvast het een en ander uitzoeken over de locatie en wat er allemaal in de omgeving te doen is. In Java kan het dan zo zijn dat je uitkomt op de Borobudur tempel. Een prachtig boeddhistisch heiligdom dat jij misschien wel in het echt wil gaan bewonderen in plaats van het monument zien op een plaatje. De tempel is gelegen op een heuvel in Midden-Java. De omgeving alleen al maakt het een bezoekje waard. 

De tempel is namelijk omgeven door vulkanen en prachtige groene velden. Wel is het belangrijk om te weten dat deze grootste boeddhistische tempel, ook de meest bezochte toeristische trekpleister van Indonesië is. Als je niet houdt van die drukte is dit misschien niet dé ervaring voor jou. Toch is het naar mijn idee niet zomaar dat zoveel toeristen dit pronkstuk willen bewonderen en fotograferen. Er zijn dan ook wel wat tips voor jouw bezoek aan dit boeddhistische heiligdom. 

Borobudur

De tips voor jouw bezoek 

Een tip die ik je mee kan geven is om op tijd Borobudur te gaan bezoeken. De poorten gaan namelijk al om 6 uur ‘s ochtends open. Als je de wekker op tijd zet kan je dus mogelijk de drukte en ook de indonesische hitte vermijden. Naast rekening houden met de tijd, kan je ook rekening houden met de dag. In het weekend zijn toeristische plekken vaak drukker dus misschien is het verstandig om jouw bezoek in het midden van de week te plannen. Beide tips garanderen niet dat het er niet druk zal zijn, maar ik denk dat die drukte overschaduwd wordt door het uitzicht van de prachtige locatie. Het is zeker een bezoekje waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *