Waarom een fietsvakantie in Duitsland een grote aanrader is

In Europa zijn er veel mooie fietslanden. Ieder land heeft eigen rivieren, meren, regio’s en routes. Een ideaal fietsland biedt een prachtige natuur, cultuur, historie en natuurlijk veilige wegen. Duitsland biedt die allemaal aan en staat daarom erg hoog genoteerd als fietsvakantie bestemming. Doordat het land meer dan 70.000 kilometer aan langeafstandsroutes heeft en nog veel meer korte fietsroutes, kan je door heel het land heen fietsen. Benieuwd naar de mooiste fietsplekken in Duitsland? Lees dan deze blog!

Rondje Bodensee
De Bodensee is een van de populairste fietsbestemmingen van Duitsland en dit is natuurlijk niet zomaar. De fietsroute rond de Bodensee is ongeveer 250 km lang en duurt 6 tot 8 dagen. Tijdens dit rondje rondom de Bodensee fiets je op de Bodensee Radweg. Deze gaat langs allerlei unieke steden zoals Konstanz, Überlingen, Lindau en nog veel meer. Tussen al deze steden liggen uitstekende fietspaden, speciaal voor de vakantiefietsers. De route is over het algemeen vlak en soms een beetje heuvelachtig. Deze route is vooral mooi om te fietsen in april en mei want dan staan de fruitbomen in bloei, maar ook juni en september zijn geschikte maanden. 

Langs de Moezel
De Moezelvallei staat in de top vijf fietsbestemmingen in Duitsland. Tijdens een tocht van Trier naar Koblenz geeft de rivier al zijn schoonheid en historie prijs. Ook deze route heeft doorgaans vlakke wegen, hierdoor is het ideaal om te fietsen. Langs de route geniet je van de wijngaarden op zonnige hellingen, het heuvellandschap, vakwerkhuizen en historische kastelen. Veel fietsers omschrijven de route als romantisch omdat de sfeer in de regio heel gelaten is. De route is ongeveer 250 kilometer lang en wordt door de meeste mensen afgelegd in 6 tot 8 dagen. 

Valleien en wijngaarden
Valleien, wijngaarden en rivieren staat je te wachten als je kiest voor een fietsvakantie in Duitsland. Je fietst door een van de mooiste landschappen van Europa. Onderweg kom je kastelen en paleizen tegen. Een echte aanrader dus! Ben jij nog op zoek naar een goede fiets om deze vakantie te realiseren? Kijk dan bij Matrabike, zij hebben een ruim assortiment waardoor er altijd een fiets is die helemaal bij jou past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *