brommer verzekeren

Voor het eerst een brommer verzekeren? Dit moet je weten!

Voor veel mensen vormt het kopen van de eerste brommer een belangrijke mijlpaal in hun leven. Vaak is het dan ook zo dat veel van deze mensen nog net te jong zijn voor een auto, maar toch al graag met een gemotoriseerd voertuig zouden willen rijden. Het kopen van een brommer brengt echter uiteraard in de praktijk ook nog een aantal extra aandachtspunten met zich mee. Zo dien je er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat er ook een speciale brommerverzekering dient te worden afgesloten. Je brommer verzekeren is wettelijk verplicht waardoor je hier sowieso de nodige aandacht aan zal moeten besteden. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het zonder meer een aanrader om even de onderstaande informatie grondig door te nemen!

Hoe kan je een brommer verzekeren?

Er bestaan op de markt tal van verschillende mogelijkheden waar je voor een brommer verzekeren een beroep op kan doen. In eerste instantie kan je uiteraard voldoening nemen met de standaard en wettelijk verplichte WA-verzekering, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld de beperkte en volledige cascoverzekeringen. In ieder geval, wij stellen de verschillende mogelijkheden voor wat het afsluiten van een brommerverzekering betreft hieronder aan je voor.

De standaard WA-verzekering voor brommers

In eerste instantie kan je voor je brommer verzekeren kiezen voor het afsluiten van de wettelijk verplichte WA-verzekering. Deze verzekering dient altijd minimaal te worden afgesloten. Indien je louter en alleen kiest voor dit type van brommerverzekering dien je er rekening mee te houden dat je slechts over een zeer beperkte dekking beschikt. Op deze manier je brommer verzekeren zorgt er immers voor dat je alleen kan rekenen op een dekking van schade tegenover derden. Met andere woorden, de schade die wordt veroorzaakt aan je eigen brommer zal je altijd zelf moeten vergoeden.

Bovenstaande zorgt ervoor dat veel mensen denken dat hun brommer verzekeren door middel van de WA-verzekering helemaal niet interessant is. Ook dat is echter niet helemaal correct. De belangrijkste reden waarom mensen voor deze optie kiezen heeft te maken met het feit dat ze voordelig is terwijl je toch perfect tegemoet weet te komen aan de wettelijke vereisten. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er uitgebreidere verzekeringsmogelijkheden bestaan.

Beperkt cascoverzekering voor brommers

Je brommer verzekeren kan je ook doen door middel van de beperkt cascoverzekering. In dit geval zal je kunnen vaststellen dat er bepaalde vormen van schade aan de eigen brommer ook zijn gedekt. Wat dit betreft kan je in eerste instantie denken aan brandschade. Wordt je brommer op een zeker ogenblik gestolen? Ook dergelijk verlies is gedekt door deze brommerverzekering. Voor de beperkt cascoverzekering geldt dat ze op vlak van kostprijs netjes tussen de WA-verzekering en de zogenaamde all risk in is gelegen. Zou je er graag zeker van willen zijn dat jouw (dure) brommer tot in de puntjes is verzekerd? Dan zal je wellicht willen kiezen voor de allrisk verzekering!

Optimaal je brommer verzekeren met de allrisk verzekering

Optimaal je brommer verzekeren  doe je in de praktijk uiteraard door middel van de allrisk verzekering. Wanneer je dit doet zal je kunnen vaststellen dat je niet alleen kan rekenen op alle dekkingen uit de WA- en de beperkt cascoverzekering, daarnaast kan je ook rekenen op een dekking tegen zelf veroorzaakte schade. Het ruime aanbod aan dekkingen zorgt er bij deze verzekering in de praktijk uiteraard wel voor dat ook de premie een stukje duurder uitvalt dan bij de andere opties.

Besparen op je brommerverzekering? Dat kan met deze tips!

Het spreekt voor zich dat je bij een brommer verzekeren altijd rekening zal moeten houden met het betalen van bepaalde kosten. Hoeveel deze kosten precies zullen bedragen zal worden bepaald door verschillende factoren. Uiteraard is er op dit vlak het soort brommerverzekering welke je wenst af te sluiten en zal ook de verzekeraar een niet onbelangrijke rol spelen. Het is finaal best mogelijk dat de premie voor de verzekering voor je brommer een stukje hoger zal uitvallen dan je in eerste instantie had verwacht. Gelukkig kan je in dat geval nog altijd een beroep doen op een aantal interessante bespaartips. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan vooral snel verder!

1.) Vergelijk brommerverzekeringen bij verschillende verzekeraars

De premie die wordt aangerekend voor het afsluiten van een brommerverzekering is in de praktijk niet vastgesteld. Dit betekent dat je simpelweg door het uitvoeren van een bepaalde vergelijking een mooie besparing kan realiseren. Let wel, er dient rekening mee te worden gehouden dat niet alleen de kosten kunnen verschillen afhankelijk van de verzekeraar van je keuze. Dit geldt zeker ook voor de polisvoorwaarden van de verschillende brommerverzekeringen. Ook hier zal je dan ook zonder ook maar enige twijfel rekening mee willen houden bij je brommer verzekeren.

2.) Weet welke dekkingen je echt nodig hebt en welke niet

Het is bij een brommer verzekeren in de praktijk altijd mogelijk om een aantal aanvullende dekkingen af te sluiten voor je standaard verzekering. In eerste instantie lijkt dat mogelijks een goed idee, maar dat is niet altijd het geval. Wees er dan ook in de praktijk altijd zeker van dat je de dekkingen die je wenst af te sluiten ook daadwerkelijk nodig hebt. Elke extra dekking zorgt immers voor een bepaalde meerprijs. Hier even grondig over nadenken is dan ook geen overbodige luxe, integendeel.

3.) Denk ook even na over het eigen risico

Niet altijd, maar soms is er bij een brommer verzekeren ook sprake van een bepaald eigen risico. Dat eigen risico wordt standaard door de verzekeraar in kwestie bepaald, maar is niet vastgesteld. Dit betekent dat je er als verzekeringnemer altijd voor kan kiezen om deze aan te passen naargelang je wensen. In eerste instantie lijkt het bereidwillig verhogen van het eigen risico een beetje vreemd, maar er zit wel degelijk een goede reden achter. Het verzekeren van je brommer kan op deze manier namelijk aanzienlijk voordeliger worden gemaakt. In het bijzonder de periodieke premie die je moet betalen kan op deze manier namelijk sterk worden gereduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *